Egyre népszerűbb a közétkeztetési adminisztrációt megkönnyítő felület az iskolák körében. A Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt. által üzemeltetett Polisz rendszer sok problémán segít, azonban a megvalósításba csúszott egy apró hiba. Mutatjuk. 

A napokban érdekes információt osztott meg velünk egyik olvasónk. Elmondása szerint egyre több iskola kezdi bevezetni az elektronikus közétkeztetési rendszert, amely egyfelől megkönnyíti a szülők és az iskola közötti kommunikációt, másrészt az oktatási intézmények könnyedén nyomon tudják követni, hogy melyik szülő fizette már be gyermekét a menzára és melyik nem, vagy hogy kinek nem jár egy adott napon ebéd.

nursery-2114173_1920.jpg

Fotó: Pixabay

A rendszert a Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt. biztosítja, a folyamatok pedig teljesen online módon működnek. Csupán egy szülői hozzáférésre van szükség a Polisz Közétkeztetési Rendszerben, valamint az érintett gyermeket regisztrálni kell. Utóbbihoz nem kell mást tenni, mint kitölteni egy adatlapot, melyen többek között meg kell adni,

  • hogy a gyermek melyik intézménybe jár, 
  • szükség van néhány személyes adatra,
  • valamint a kapcsolattartáshoz szükséges telefonszámra és e-mail címre. 

cikk.png

És ezután történik meg az, amire egy ilyen rendszer kapcsán szinte senki sem gondolna. Miután az elejétől a végéig, pontosan kitöltötte a szülő a szükséges regisztrációs adatlapot, de azt elektronikus formában tette, és küldte vissza az iskolai ügyintézőnek, az semmit sem ér! A dokumentum ugyanis hiába van elektronikus aláírrásal ellátva, az kevés. A regisztrációt személyesen kell leadni az oktatási intézményekben. 

Azaz, a Magyar Közigazgatásfejlesztési Zrt. csak a cégnévben hordozza a fejlesztés eszméjét, az általa üzemeltetett online felület előre mutató ugyan, s létezésének pozitívumait nem is vitatjuk. Ugyanakkor fontos észrevenni azt is, hogy a rendszer magában hordozza a bürokráciát is, amely ellen a rendszer elvileg létrejött.

Ha érdekli, hogy Magyarországon mennyi mindent lehet már elintézni elektronikusan, akkor kövesse blogunkat vagy facebook oldaunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebojtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9114971964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása