Hamarosan elérkezik a mérleg és beszamolók beadásának végső határideje, ezért sok könyvelő most kéri el a cégvezetők ügyfélkapu belépési adatait.

Fontos tudni, hogy egy ügyfélkapus belépéssel aláírt dokumentum teljes bizonyító erővel bír, így biztosan semelyik cégvezető nem szeretné, ha a könyvelőiroda egyik munkatársa a nevében írna alá mindenféle dokumentumot, amiknek a jogkövetkezménye őt érinti. Például egy adásvételi szerződést, vagy egy új munkavállaló munkaszerződését, esetleg egy végrendeletet...

laptop-2557468_1920.jpg

Most megmutatjuk, hogy mit tegyen abban az esetben, ha a könyvelője mégis elkéri az ügyfélkapu belépési adatait.

1. Az első, és legfontosabb lépés, hogy ne adja meg!

2. Adjon hozzáférést könyvelőjének a cégkapuhoz és hagyja, hogy ő a saját nevében, de a cég felelősségével nyújtsa be a beszámolót! Ehhez a következő lépések szükségesek:

– Lépjen be a tárhelyére a https://tarhely.gov.hu oldalon!

– Válassza ki az oldal jobb felső részén lévő "beállítások" menüpontot!

– A "Cégkapu adminisztráció" blokkon belül kattintson rá a cége nevére!

– Ezután az "Ügykezelők" blokkban válassza az "Új hozzáadása" gombot és adja meg a beszámolót benyújtó könyvelő személyes adatait!

– Pipálja ki, hogy ön nem egy robot, majd nyomja meg a "Hozzárendel" gombot!

fdncenmefcdgpjba.png

Ha minden adatot jól adott meg, úgy sikeresen hozzárendeli könyvelőjét a cégkapuhoz, aki ezután már képes lesz benyújtani cége beszámolóját. Ha azonban eltévesztett valamilyen adatot, akkor mindenképpen pontosítania kell könyvelőjével, ellenkező esetben nem történik meg a hozzárendelés.

3. Kérje el a könyvelőtől az obr típusú állományt és töltse fel saját maga! Ehhez fel kell keresnie a https://e-beszamolo.im.gov.hu/ weboldalt és az OBR ikonra kell kattintania:

unnamed.png

– Ekkor az oldal jobb oldalán fent lát majd egy narancssárga "bejelentkezés" gombot, amire rákattintva ügyfélkapu adatait adhatja meg és beléphet az oldalra.

– Ezután már csak rá kell kattintania a "Letöltött beadvány visszatöltése/megnyitása" menüpontra, majd a könyvelőtől megkapott OBR állományt kiválasztani és feltölteni.

Ha érdekli, hogy Magyarországon mennyi mindent lehet már elintézni elektronikusan, akkor kövesse blogunkat vagy facebook oldaunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebojtar.blog.hu/api/trackback/id/tr2214811618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása